Femø

Print Du er her: Forside » Besøg Femø

Steder på Femø

Femø Lystbådehavn

Til glæde for femøboerne i almindelighed og sejlerfolket i særdeleshed har lystbådehavnen i de senere år haft tilladelse til at hejse Friluftsrådets eftertragtede Blå Flag. En belønning til de havne, som gør en ekstra indsats for at værne om miljøet og højne serviceniveauet.

At Femø lystbådehavn nu er med i det fine selskab skyldes ikke mindst, at Havnehøkeren i Det gule Magasin har fået selskab af en helt ny servicebygning med havnefogedkontor og moderne sejlerfaciliteter i form af badekabiner, toiletter,vaskeri og køkken. De to bygninger er forbundet med et stort, flisebelagt terrændæk, hvor femøboere og sejlere i fællesskab kan sidde og nyde de lyse sommeraftener.

Hele projektet er selvfølgelig udført med pli og omtanke, så det hyggelige og intime havnemiljø stadig er intakt. For det sidste, vi ønsker her på Femø, er nemlig en stor og prangende marina uden sjæl og atmosfære.

Har du brug for yderligere oplysninger om lystbådehavnen og dens faciliteter, så kontakt havnefogeden på tlf. 2360 3032.

Bækkenet

Det markante dalstrøg, der skærer sig tværs gennem øen, er en tunneldal skabt af istidens smeltevand.

Bunden af dalen ligger stedvis lavere end havoverfladen, så femøboerne har siden tidernes morgen været plaget af store oversvømmelser. Men i 1931 fik de omsider styr på tingene ved at udgrave “bækrenden” og opsætte en elpumpe, der kunne lede vandet tilbage i havet. Så i dag er det idylliske gadekær i Nørreby den sidste vandfyldte rest af den gamle tunneldal.

Kvindelejren

Det hele tog sin begyndelse i de gode gamle rødstrømpedage i 1971. Så den årlige kvindelejr på Femø er faktisk verdens ældste af sin art.

Lejrpladsen ligger helt ud til vandet på en pragtfuld strandeng omkranset af et væld af hybenbuske, og her mødes kvinder med vidt forskellig baggrund hvert år for at snakke, lege, grine, græde og hygge sig sammen.

Fra midt i juni til midt i august er der sat fokus på den moderne kvindes særlige ønsker og behov – og hver uge har sit eget tema.

KLIK HER for at se mere om årets kvindelejr