Femø

Print Du er her: Forside » Fakta om Femø

Løst og fast

11,5 km2 kuperet terræn, 14,5 km naturstrand, 33 km offentlig vej, to landsbyer, en havn og 131 fastboende sjæle. Det er de tørre facts om Femø. Men vi har også en smuk gammel kirke at vise frem; en velfungerende havnehøker; en historisk kro med moderne kursuscenter og egen landingsbane for småfly – og som måske det vigtigste af alt for os femøboere; en fastboende og superdygtig læge, der søger for, at vi alle lever sundt og længe …
Vi er da også trådt ind i den moderne tid med fibernet. Fibernetfirmaet er www.fibia.dk,
og udbyderen af tjenesterne er www.waoo.dk!

Når du går i land fra færgen eller egen båd er den lange rødbrune bygning midt på havnepladsen sikkert det første, du bemærker. Det er Femøs gamle frugtcentral, som blev opført 1 1934 og lukkede og slukkede i 1976, da det ikke længere var rentabelt at dyrke æbler her på øen. Op gennem 1980’erne anvendtes bygningen til pakkecentral for lokal eksport af persille og kinakål.
I Det Gule Magasin i lystbådehavnen holder Havnehøkeren til, og alle småhusene i havneområdet blev i øens velmagtsdage brugt som enten posthus, telefoncentral eller skibsproviantering, hvis de da ikke lige fungerede som boliger for fiskere og færgefolk.

Ved at surfe rundt her på hjemmeside kan du få overblik over alt det, du kan se og opleve, når du besøger vores ø. Men lad bare bilen stå. For hvis du vil have Femø helt ind under huden, skal det foregå enten til fods eller på cykel. Vi glæder os til at se dig!