Femø

Print Du er her: Forside » Fra ø til ø

Velkommen til Femø

Femø er en meget smuk , bakket ø, med adskillige vandrestier, og byder på mange oplevelser.

Klik på Velkommen til Femø, 1
Klik på Velkommen til Femø, 2

På havnen kan man handle hos “Havnehøkeren” og købe is og pølser hos “Alice Is og Pølser”.

I Nørreby finder man Femø Kro og Højriis, som sørger for, at man kan få noget at spise; Femø kro har oven i købet sin egen landingsbane!

På Femø har vi efterhånden mange fine kunstværker, som er blevet afsløret på Turismedage. Alle kunstværkerne er skabt af kunstnere med forbindelse til Femø.
Spredt rundt omkring på øen finder man “Femø-bænkene”, der kan give hvile på traveturen.
Udover de kunstværker, man møder på vejen, er der kunstudstillinger med kunst og kunsthåndværk til salg både i Præstegården, på Fasangården, på Højriis, i ”Huset ved Vejen” .

Det begyndte med, at vi fik tilskud til at kunne købe skulpturen ”Amalie med hjemmehjælper” af Hanne Varming. Hanne Varming boede med sin familie på Femø i en årrække, og både Amalie og hendes hjemmehjælper var gæve Femøkvinder. Skulpturen er ganske lille og udstråler på samme tid styrke, skrøbelighed og omsorg og passer således meget fint til Femø.

I år har vi erhvervet den noget større Hanne Varming skulptur, nemlig ”Stor Amalie på stol”.

På Fasangården og på Højriis er der maleriudstillinger.
I Femøs ældste hus, kirken, er der enestående kalkmalerier.

Husk også badetøjet – der er jo strand hele vejen rundt, eller måske var det noget med en tur i den indianske svedehytte? På Issemosegård er der nemlig bygget en stor tipi i forbindelse med et helt nyt retreat-center.
De 2 sheltere på idrætspladsen skal også nævnes; i klubhuset kan man få adgang til toilet og bad og et lille køkken.

Øens besøgshaver, antik og loppemarkeder har selvfølgelig også sat alle sejl til med smukke blomster, havevandring og gode tilbud.

Vil man have digital hjælp til at finde rundt og få oplysninger om øen, kan man downloade app’en ”Naturlandet”, som også har en rute på Femø med mange besøgspunkter.